Melounové gazpacho

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Střední
Cena: 156 Kč
Redakce Kupi.cz
23. února 2023
Melounové gazpacho v bílém talíři Lamart.cz

Melounové gazpacho s feferonkou a fetou se servíruje jako studená polévka. Tento pokrm pocházející ze Španělska je ideální především v horkých letních dnech a skvěle se doplňuje s opečenými plátky francouzské bagety.

Recept melounové gazpacho vás vyjde na 26 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 156 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 156 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Vodní, cukrové melouny a cantaloupe rozpulte, odstraňte semínka a vykrájejte dužinu.

  • 2

    Salátové okurky oloupejte a nakrájejte na kostky. Chilli papričku a červenou papriku zbavte semínek a pak pokrájejte na kousky.

  • 3

    Tyčovým mixérem rozmixujte zeleninu spolu s nakrájenou cibulí, rajčatovou šťávou, olivovým olejem a octem. Mixujte dohladka a poté přepasírujte přes cedník.

  • 4

    Osolte, opepřete a dejte do chladničky asi na jednu hodinu.

  • 5

    Studenou melounovou polévku při servírování ještě pokapejte olivovým olejem, ozdobte nakrájenou fetou a olivami.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Melounové gazpacho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.