Kuře tandoori

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 52 Kč
Redakce Kupi.cz
17. února
kuře tandoori zdobené kroužky cibule a s čerstvými bylinkami servírované na černém kulatém talíři Ilustrační foto: Tatiana Volgutova / Shutterstock.com

Kuře tandoori se zajisté stane oblíbeným pokrmem pro všechny, kteří milují indickou kuchyni. Jeho příprava není vůbec náročná a hravě si s ní poradí i méně zdatní kuchaři. Servírovat jej doporučujeme s rýží nebo s indickým chlebem naan.

Recept kuře tandoori vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 52 Kč.

Ingredience

Marináda

Kuře

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 52 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Marináda

  • 1

    V míse promíchejte všechny ingredience na marinádu a potřete jí celé kuře i v zářezech. Maso dejte do mísy s marinádou, zakryjte ji potravinářskou folií a dejte na několik hodin odležet do lednice (kuře můžete nechat marinovat i přes noc.

Kuře

  • 1

    Připravte si kuře – nařežte ho tzv. na motýlka. Kuře položte prsíčky na pracovní desku a podél páteře z obou stran udělejte ostrý řez tak, abyste mohli kuře rozevřít.

  • 2

     Maso na několika místech nařízněte až ke kosti, aby se do něj lépe dostala marináda.

  • 3

    Přibližně 30 minut před pečením vyndejte kuře z lednice. Troubu předehřejte na 160 °C. Maso dejte do pekáče a pečte 30 minut.

  • 4

    Poté na troubě přepněte na funkci gril a ještě 15 minut kuře dozlatova grilujte. Propečenost kuřete zkontrolujte v zářezech.

  • 5

    Upečené kuře potřete ghí a pokapejte citronovou šťávou. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Kuře tandoori? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.