1/0
Kuře tandoori se zajisté stane oblíbeným pokrmem pro všechny, kteří milují indickou kuchyni. Jeho příprava není vůbec náročná a hravě si s ní poradí i méně zdatní kuchaři. Servírovat jej doporučujeme s rýží nebo s indickým chlebem naan.
V míse promíchejte všechny ingredience na marinádu a potřete jí celé kuře i v zářezech. Maso dejte do mísy s marinádou, zakryjte ji potravinářskou folií a dejte na několik hodin odležet do lednice (kuře můžete nechat marinovat i přes noc.
Připravte si kuře – nařežte ho tzv. na motýlka. Kuře položte prsíčky na pracovní desku a podél páteře z obou stran udělejte ostrý řez tak, abyste mohli kuře rozevřít.
Maso na několika místech nařízněte až ke kosti, aby se do něj lépe dostala marináda.
Přibližně 30 minut před pečením vyndejte kuře z lednice. Troubu předehřejte na 160 °C. Maso dejte do pekáče a pečte 30 minut.
Poté na troubě přepněte na funkci gril a ještě 15 minut kuře dozlatova grilujte. Propečenost kuřete zkontrolujte v zářezech.
Upečené kuře potřete ghí a pokapejte citronovou šťávou. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.
Líbil se vám recept Kuře tandoori? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.