Francouzská cibulačka podle Zdeňka Pohlreicha

Čas přípravy: 25 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 40 Kč
Redakce Kupi.cz
22. května
francouzská cibulačka podle Zdeňka Pohlreicha, servírovaná ve dvou bílých miskách Ilustrační foto: Carey Jaman / Shutterstock.com

Cibulová polévka je národním francouzským jídlem. Připravuje se z cibule a šumivého vína. Polévka je údajně také skvělým lékem na kocovinu. Její příprava není nijak náročná a chutná fantasticky. Co víc si přát? Pokud jste stále nenašli vhodný recept na cibulačku, uvařte si ji s námi podle receptu Zdeňka Pohlreicha!

Recept francouzská cibulačka podle Zdeňka Pohlreicha vás vyjde na 10 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 40 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 40 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    V kastrolku rozpusťte máslo a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibulku. Osolte a opepřete. Až začne cibulka karamelizovat a přichytávat se ke dnu kastrolu, sundejte ho z plotny, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát.

  • 2

    Za chvíli vraťte kastrol zpět na sporák a k cibulce přidejte čerstvý tymián, sekt a vývar. Nechte chvíli povařit.

  • 3

    Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a z obou stran na něm opečte bagetu pokrájenou na kolečka.

  • 4

    Polévku dejte do misek, přidejte na vrch polévky krutony z bagety, na ně položte plátkový sýr a ten posypte strouhaným sýrem. Dejte zapéct do horké trouby dozlatova. Hotovou polévku ještě posypte pažitkou.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také další recepty z francouzské kuchyně, třeba ratatouille nebo pórkový koláč.

Líbil se vám recept Francouzská cibulačka podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.