1/0
Smažené kedlubnové řízečky jsou skvělý způsob, jak si užít chuť kedluben v nové osvěžující formě. Tyto řízečky jsou lahodnou alternativou k tradičním masovým řízkům a určitě si na nich pochutná každý, kdo je vyzkouší. Plátky kedluben se nejprve krátce povaří, aby byly jemnější a šťavnaté, poté se obalí v mouce, vejci a strouhance, a smaží se dozlatova. Skvělým doplňkem k těmto řízkům je bramborová kaše nebo salát, které podtrhnou jejich chuť. Ideální pro lehký oběd či večeři.
Oloupejte kedlubny a nakrájejte je na plátky silné cca 1 cm.
Povařte plátky kedluben v osolené vodě asi 3 minuty, pak je nechte okapat.
Obalte plátky kedluben postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší nebo salátem.
Líbil se vám recept Smažené kedlubnové řízečky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.