Smažené kedlubnové řízečky

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
19. června
Smažené kedlubnové řízečky poskládané na sobě na dřevěném talířku, zdobené snítkou čerstvé bylinky. Ilustrační foto: C Teubner / Shutterstock.com

Smažené kedlubnové řízečky jsou skvělý způsob, jak si užít chuť kedluben v nové osvěžující formě. Tyto řízečky jsou lahodnou alternativou k tradičním masovým řízkům a určitě si na nich pochutná každý, kdo je vyzkouší. Plátky kedluben se nejprve krátce povaří, aby byly jemnější a šťavnaté, poté se obalí v mouce, vejci a strouhance, a smaží se dozlatova. Skvělým doplňkem k těmto řízkům je bramborová kaše nebo salát, které podtrhnou jejich chuť. Ideální pro lehký oběd či večeři.

Ingredience

Recept

  • 1

    Oloupejte kedlubny a nakrájejte je na plátky silné cca 1 cm.

  • 2

    Povařte plátky kedluben v osolené vodě asi 3 minuty, pak je nechte okapat.

  • 3

    Obalte plátky kedluben postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 4

    Smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší nebo salátem.

Zajímavé tipy
  • Pokud máte rádi pikantnější chuť, přidejte do strouhanky trochu mletého chilli.
  • Místo hladké mouky můžete použít celozrnnou, pro zdravější verzi řízečků.
  • Vyzkoušejte také hlívové placičky nebo patizonové řízečky podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Smažené kedlubnové řízečky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.