1/0
Pokud patříte k milovníkům syrečků, určitě vyzkoušejte tento recept, díky kterému si tvarůžky můžete vychutnat ve smažené podobě a přitom se nemusíte obávat, že by vám při přípravě vytekly. Stačí připravit nadýchané pivní těstíčko, ve kterém obalíte tvarůžky, a poté je osmažíte dozlatova. Podávané s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou.
Připravte si pivní těstíčko smícháním prosáté hladké mouky, jedlé sody, soli, pepře a světlého piva. Pomocí ruční metličky těstíčko důkladně prošlehejte, aby nevznikly hrudky. Mělo by být středně husté.
Ve vyšší pánvi dobře rozpalte olej. Každý tvarůžek nejdřív obalte v hladké mouce a poté v připraveném těstíčku. Ihned tvarůžky vložte do horkého oleje a smažte je na středním ohni, dokud nebudou z obou stran krásně zlatavé.
Podávejte smažené tvarůžky s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou.
Líbil se vám recept Smažené tvarůžky v pivním těstíčku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.