Smažené tvarůžky v pivním těstíčku

Čas přípravy: 15 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
9. července
Čtyři smažené tvarůžky v pivním těstíčku na strukturovaném talíři, zdobené čerstvou petrželkou. Ilustrační foto: EndwiaSS / Shutterstock.com

Pokud patříte k milovníkům syrečků, určitě vyzkoušejte tento recept, díky kterému si tvarůžky můžete vychutnat ve smažené podobě a přitom se nemusíte obávat, že by vám při přípravě vytekly. Stačí připravit nadýchané pivní těstíčko, ve kterém obalíte tvarůžky, a poté je osmažíte dozlatova. Podávané s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou.

Ingredience

Recept

  • 1

    Připravte si pivní těstíčko smícháním prosáté hladké mouky, jedlé sody, soli, pepře a světlého piva. Pomocí ruční metličky těstíčko důkladně prošlehejte, aby nevznikly hrudky. Mělo by být středně husté.

  • 2

    Ve vyšší pánvi dobře rozpalte olej. Každý tvarůžek nejdřív obalte v hladké mouce a poté v připraveném těstíčku. Ihned tvarůžky vložte do horkého oleje a smažte je na středním ohni, dokud nebudou z obou stran krásně zlatavé.

  • 3

    Podávejte smažené tvarůžky s vařeným bramboremdomácí tatarskou omáčkou.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete zvýraznit chuť, můžete přidat do těstíčka trochu česneku nebo bylinek.
  • Zkuste také obměny s různými pivy – tmavé pivo dodá těstíčku výraznější chuť.

Líbil se vám recept Smažené tvarůžky v pivním těstíčku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.