Králík na česneku

Čas přípravy: 1 hod 45 min
Obtížnost: Střední
Cena: 88 Kč
Redakce Kupi.cz
30. ledna 2023
Upečený králík na česneku na pánvi s dušenou zeleninou. Servírováno na dřevěném stole, vedle pánve je příbor, palice česneku a tymián. Ilustrační foto: stockcreations / Shutterstock.com

Pečený králík na česneku s bůčkem a cibulí patří mezi oblíbené lahůdky české kuchyně. Bůček pustí tuk a králičí maso tím pádem nebude vůbec vysušené. Králík na česneku přelitý vypečenou šťávou, podávaný s bramborovou kaší nebo noky a dušeným špenátem bude vynikající víkendový oběd, na kterém si jistě pochutnáte.

Recept králík na česneku vás vyjde na 22 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 88 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 88 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Nakrájíme několik stroužků česneku a polovinu špeku.

  • 2

    Do masa uděláme špičkou nože ostré zářezy a vsuneme do nich kousky česneku a špeku, případně také bůček. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Poté králíka lehce otiskneme v mouce.

  • 4

    Zbylý špek nakrájíme na kostičky a necháme je na pánvi vyškvařit.

  • 5

    Přidáme najemno nakrájenou cibuli, zbytek česneku a kmín.

  • 6

    Do pánve dáme i maso a zprudka ho opečeme ze všech stran.

  • 7

    Podlijeme částí vývaru, přidáme tymián a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 160 °C.

  • 8

    Průběžně přeléváme výpekem a dle potřeby dolijeme vývar.

  • 9

    Pečeme v troubě 45 minut až 1 hodinu, dokud maso nebude měkké.

Zajímavé tipy
  • Pokud máte citlivější žlučník, odstraňte z česneku středové klíčky, bude pak stravitelnější.
  • V případě, že nechcete maso prošpikovávat, stačí jej potřít prolisovaným česnekem a bůček na králíka jen položit.

Líbil se vám recept Králík na česneku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.