1/0
Chcete si dopřát osvěžující zákusek s jemnou chutí mandlového těsta a svěží rebarborou? Rebarborové muffiny z mandlového těsta jsou tou správnou volbou. Kombinují jemnost mandlí a krémovost podmáslí s jemným kyselým nádechem rebarbory. Perfektní na jarní či letní dny!
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny s papírovými košíčky.
Rebarboru omyjte, odřízněte konce a stonky rozdělte – dvě třetiny na kostičky a zbylou třetinu na proužky.
Vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané směsi, přidejte vejce, citronovou kůru a vanilku a krátce promíchejte.
Smíchejte mouku, mandle, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
Suchou směs střídavě s podmáslím přidávejte k máslové směsi a míchejte do hladkého těsta.
Přimíchejte kostky rebarbory a polovinu mandlí do těsta.
Těsto rozdělte do košíčků, ozdobte proužky rebarbory, zbylými mandlemi a posypte hnědým cukrem.
Pečte 20–25 minut dozlatova. Že jsou dopečené ověřte špejlí. Nechte 5–10 minut chladnout ve formě, pak přesuňte na mřížku do vychladnutí.
Líbil se vám recept Rebarborové muffiny z mandlového těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.