1/0
Boloňská omáčka patří mezi klasiky italské kuchyně. Ochutnejte jemné ragú, kde se míchá chutné mleté maso, rajčatová passata a červené víno. Tento pokrm je skvělý na lasagne nebo jiné těstoviny, a zaručeně ohromí vaši rodinu či hosty.
Na olivovém oleji zvolna osmahněte nakrájenou cibuli, ale pozor, nesmí začít chytat barvu. Přidejte nastrouhanou mrkev a drobně nakrájený celer, orestujte při vyšší teplotě, dokud nezačne karamelizovat.
Přidejte mleté maso a prudce opékejte, dokud se neoddělí, a poté zalijte červeným vínem. Umožněte alkoholu odpařit se a přidejte passatu, sůl a pepř.
Přikryjte a duste na mírném plameni 1–2 hodiny. Podle potřeby přidejte loupaná rajčata nebo vývar, aby byla omáčka dostatečně tekutá.
Podávejte s oblíbenými těstovinami.
Líbil se vám recept Ragú à la bolognese? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.