Koprovka s vejcem

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
16. října

Koprovka s  vejcem je oblíbenou bezmasou klasikou, která ocení nejen vegetariáni. Máme tip, jak připravit lehčí, stravitelnější verzi této tradiční české omáčky. Správná kombinace jemné smetany a čerstvého kopru povýší vaši koprovku na nový chuťový zážitek, který potěší všechny milovníky klasických českých chutí.

Recept koprovka s vejcem vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 20 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Oberte listy z kopru a nakrájejte nadrobno, stonky nevyhazujte. Na másle opékejte cibuli a stonky kopru asi 5 minut, až cibule změkne.

  • 2

    Přisypte mouku a míchejte, dokud jíška nezačne světlat a pěnit.

  • 3

    Postupně přilévejte asi 0,5 litru studené vody a šlehejte metličkou. Vařte 15 minut do zhoustnutí.

  • 4

    Přidejte smetanu ještě před octem, aby se nesrazila, a povařte minutu. Osolte, opepřete a dochuťte octem a cukrem podle chuti.

  • 5

    Povařte ještě 5 minut, nakonec vmíchejte nasekané koprové listy a hned vypněte.

  • 6

    Na vejce přiveďte k varu 2 litry a v ní vařte vejce natvrdo přibližně 10 minut.

  • 7

    Podávejte s koprovou omáčkou a vařenými bramborami nebo karlovarským knedlíkem.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete, aby kopr zůstal krásně zelený, vypněte vařič ihned po přidání koprových lístků.
  • Pošírovaná vejce servírujte ihned, aby byla co nejchutnější.
  • Pokud máte rádi pikantnější chuť, přidejte do omáčky více čerstvě mletého pepře.
  • Vyzkoušejte ke koprovce také ztracené vejce podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Koprovka s vejcem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.