1/0
Koprovka s vejcem je oblíbenou bezmasou klasikou, která ocení nejen vegetariáni. Máme tip, jak připravit lehčí, stravitelnější verzi této tradiční české omáčky. Správná kombinace jemné smetany a čerstvého kopru povýší vaši koprovku na nový chuťový zážitek, který potěší všechny milovníky klasických českých chutí.
Oberte listy z kopru a nakrájejte nadrobno, stonky nevyhazujte. Na másle opékejte cibuli a stonky kopru asi 5 minut, až cibule změkne.
Přisypte mouku a míchejte, dokud jíška nezačne světlat a pěnit.
Postupně přilévejte asi 0,5 litru studené vody a šlehejte metličkou. Vařte 15 minut do zhoustnutí.
Přidejte smetanu ještě před octem, aby se nesrazila, a povařte minutu. Osolte, opepřete a dochuťte octem a cukrem podle chuti.
Povařte ještě 5 minut, nakonec vmíchejte nasekané koprové listy a hned vypněte.
Na vejce přiveďte k varu 2 litry a v ní vařte vejce natvrdo přibližně 10 minut.
Podávejte s koprovou omáčkou a vařenými bramborami nebo karlovarským knedlíkem.
Líbil se vám recept Koprovka s vejcem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.