Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 56 Kč
Redakce Kupi.cz
29. ledna
Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou, sypané sýrem, servírované na světle zeleném talíři. O talíř je opřená vidlička. Kupi.cz

Milujete rajčatové omáčky v kombinaci s těstovinami? Pak tu máme recept přímo pro vás. Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou vás dostanou. Tento zdravý a lehký oběd připravíte během chvilky. Ricotta dodá rajčatové omáčce jemnost a krémovost, čerstvá bazalka pak jídlo doplní o neodolatelnou vůni.

Recept špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou vás vyjde na 14 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 56 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 56 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Rozehřejte troubu na 200 °C.

  • 2

    Rozpulte rajčata a dejte je na plech. Přidejte k nim neoloupané stroužky česneku. Rajčata s česnekem pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut.

  • 3

    Po 20 minutách vyndejte plech z trouby. Přikryjte ho alobalem a nechte rajčata s česnekem péct dalších 10 minut, dokud česnek nezměkne a rajčata nezkaramelizují.

  • 4

    Uvařte špagety na skus v osolené vodě podle návodu.

  • 5

    Upečený česnek a rajčata rozmačkejte, přidejte k nim nadrobno nakrájené lístky bazalky a chilli vločky. Přidejte ricottu a 60 ml horké vody z těstovin. Směs míchejte, dokud není omáčka hladká.

  • 6

    Rozehřejte velkou pánev a dejte do ní uvařené špagety a připravenou rajčatovou omáčku. Vařte na středním plamenu, dokud omáčka nezačne vřít. Pokud se vám zdá omáčka málo krémová, přilijte trochu vody z uvařených těstovin.

  • 7

    Ochuťte solí a pepřem. Podávejte se strouhaným parmazánem a lístky bazalky.

Zajímavé tipy

Chcete tip na další zdravý oběd? Vyzkoušejte cuketové špagety s rajčaty podle našeho videoreceptu.

Líbil se vám recept Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.