Steak z tuňáka s holandskou omáčkou
Ilustrační foto: mama_mia / Shutterstock.com
Steak z tuňáka s jednoduchou holandskou omáčkou vás ohromí. Tuňák je hotový doslova za pár minut a připravit jej zvládne opravdu každý. Jako přílohu můžete podávat například pečené brambory a chřest.
Recept steak z tuňáka s holandskou omáčkou vás vyjde na 15 Kč za 1 porci.
2 porce uvaříte
za 30 Kč.
Steak z tuňáka
Holandská omáčka
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
Steak z tuňáka
-
Smícháme bylinky, sůl a koření a přilijeme olivový olej a šťávu z limetky.
-
Vzniklou marinádou tuňáka potřeme a necháme ho alespoň 30 minut odležet.
-
Potom vkládáme na gril nebo na pánev a opékáme asi 3 minuty z každé strany, aby se propekl, ale zůstal šťavnatý. Jakmile se maso začne dělit, je hotovo.
Holandská omáčka
-
Do misky nad vodní lázeň vyklepneme 2 žloutky a přilijeme 2 lžíce bílého vína.
-
Vyšleháme metlou do pěny a dáváme pozor, aby se voda nezačala vařit a žloutky se nesrazily.
-
Přidáme lžíci hořčice a ochutíme soli a pepřem, nejlépe bílým.
-
Jak omáčka postupně houstne, pomalu do ní přiléváme rozpuštěné máslo. Bude tak dokonale jemná a lahodná.
Tip
- Výborně tuňák chutná i s blanšírovaným chřestem nebo grilovanou zeleninou.
- Kromě holandské omáčky můžete k tuňáku servírovat také studené česnekové aioli nebo salsa verde, případně citronovo-hořčičnou omáčku.
Líbil se vám recept Steak z tuňáka s holandskou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat