1/0
Tento snadný recept na vaječný chléb bez mouky je ideální volbou pro ty, kteří hledají lehkou a nízkokalorickou přílohu. Vaječný chléb je připraven pouze z několika základních ingrediencí a díky své jemné konzistenci se hodí jak ke slaným pokrmům, tak i jako sladká varianta. Je to skvělá volba pro rychlou přílohu ke snídani nebo jako zajímavá alternativa k tradičnímu chlebu.
Nejprve oddělte žloutky od bílků. Dbejte na to, aby se do bílků nedostal ani kousek žloutku.
Přidejte špetku soli do bílků a ručním mixérem ušlehejte tuhý sníh. Sníh bude hotový, když zůstane v misce pevný i po jejím otočení vzhůru nohama.
Žloutky smíchejte se třemi lžícemi sýru žervé pomocí metličky nebo mixéru, dokud směs nezesvětlá a nezpění.
Postupně a opatrně vmíchejte sníh z bílků do žloutkové směsi pomocí gumové stěrky. Dělejte to jemně, aby sníh neztratil svůj objem.
Předehřejte troubu na 150 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Formujte libovolně velké placičky ze směsi na plech. Menší pro přílohu, větší místo krajíce chleba.
Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud placičky nezezlátnou.
Po upečení nechte chléb vychladnout a podávejte. Hodí se k pomazánkám, salátům nebo jen tak na chuť.
Líbil se vám recept Lehký vaječný chléb bez mouky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.