1/0
Lokše s brynzou a slaninou jsou vynikajícím slovenským pokrmem, který je lahodný a sytý. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci jemně orestované slaniny, brynzy smíchané se zakysanou smetanou a zlatavé cibulky s česnekem na čerstvě opečených bramborových plackách. I když jejich příprava vyžaduje hodinu času, výsledek rozhodně stojí za to!
Uvařte brambory ve slupce, nechte je zchladnout a oloupejte. Nastrouhejte brambory nebo je prolisujte.
K bramborám přidejte mouku a sůl, vypracujte těsto, z kterého vyválejte placky.
Placky z obou stran opečte na suché pánvi.
Brynzu smíchejte se zakysanou smetanou a podle potřeby tutou směs krátce prohřejte.
Plátky slaniny jemně orestujte na pánvi a nechte odkapat nadbytečný tuk.
Na stejné pánvi osmažte nakrájenou cibuli s česnekem do zlatova.
Na každou lokši natřete směs z brynzy, položte orestovanou slaninu, cibulku a zarolujte.
Podávejte ihned, nejlépe teplé, jako hlavní chody nebo vydatnou svačinu.
Líbil se vám recept Lokše s brynzou a slaninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.