Levandulové sušenky s citronovým krémem

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Střední
Cena: 80 Kč
Redakce Kupi.cz
3. července
Levandulové sušenky s citronovým krémem na chladicí mřížce zdobené kvítky levandule. Ilustrační foto: MargJohnsonVA / Shutterstock.com

Levandulové sušenky s citronovým krémem vám přinesou tu pravou atmosféru léta. Kombinace vůně levandule s osvěžující chutí citronu připomene slunné dny a pohodu prázdnin. Tyto lahodné sušenky si můžete připravit kdykoli budete toužit po troše letní nálady. Pečení je středně náročné, ale výsledek rozhodně stojí za to. Citronový krém dodá sušenkám jemnou kyselost a levandule jim vdechne nezaměnitelnou vůni.

Recept levandulové sušenky s citronovým krémem vás vyjde na 2 Kč za 1 porci. 40 porcí připravíte za 80 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 80 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Nejprve si připravte těsto. Hladkou mouku s cukrem přesejte do mísy a přidejte špetku soli, citronovou kůru a levanduli. Potom k tomu přimíchejte máslo a pomocí prstů ho zapracujte do směsi. Nakonec přidejte 2 žloutky s vanilkovým extraktem a vytvořte pevné těsto. Obalte fólií a nechte aspoň hodinu odpočívat v lednici.

  • 2

    Zatímco těsto odpočívá, připravte citronový krém. Smíchejte citronovou kůru s cukrem a 2 žloutky, pak přidejte citronovou šťávu. Zahřejte nad vodní lázní a míchejte, dokud houstne. Nakonec vmíchejte máslo do krému do hladka.

  • 3

    Přesuňte krém do uzavíratelné nádoby, zakryjte povrch fólií, aby nevznikl škraloup. Po vychlazení uložte do lednice.

  • 4

    Těsto vyválejte na plát o tloušťce 3-5 mm a vykrájejte z něj tvary. Uložte je s mezerami na plech s pečicím papírem. Pečte při 170 °C 10-12 minut. Sušenky po vychladnutí slepte citronovým krémem nebo ho ještě teplý nakapejte přímo na sušenky.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete, můžete přidat k levanduli špetku sušeného tymiánu pro ještě zajímavější chuť.
  • Sušenky skladujte v uzavřené nádobě, abyste prodloužili jejich čerstvost.
  • Vyzkoušejte také obměnu - měňte citrusy, například s pomeranči nebo grapefruitu.
  • Vyzkoušejte také bezlepkové máslové sušenky podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Levandulové sušenky s citronovým krémem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.