Karbanátky

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 232 Kč
Redakce Kupi.cz
8. srpna 2023
Karbanátky z mletého masa servírované na bílém talíři s modrým okrajem. Ilustrační foto: Ozgur Senergin / Shutterstock.com

Karbanátky jsou klasikou české kuchyně a velkou oblibu mají také ve Skandinávii nebo v Turecku. Nejznámější jsou ty tradiční z mletého masa, existují však i v kombinaci se sýrem nebo zeleninou. Podávat je můžete s bramborem, bramborovou kaší, zeleninovým salátkem nebo jen tak s chlebem.

Recept karbanátky vás vyjde na 29 Kč za 1 porci. 8 porcí připravíte za 232 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 232 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Do mísy dáme mix hovězího a vepřového mletého masa. Přidáme vajíčka, cibuli, česnek, kečup, hořčici a koření. Nakonec postupně přisypáváme strouhanku.

  • 2

    Podle chuti osolíme a opepříme. Všechny suroviny důkladně prohněteme. Výsledkem bude hmota, ze které se dobře tvarují kuličky.

  • 3

    Před tvarováním karbanátků si navlhčíme ruce, aby se nám na ně směs nelepila. Tvarujeme do bochánků menších než dlaň a ne příliš silných.

  • 4

    Bochánky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji tak, aby měly dostatek prostoru. Hotové karbanátky pokládáme na papírové ubrousky, aby nasály přebytečný tuk.

Zajímavé tipy

Zkuste také náš recept na vegetariánské brokolicové karbanátky.

Líbil se vám recept Karbanátky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.