1/0
Fazole na kyselo jsou klasikou české kuchyně, která nikdy nezklame. Tento recept vás naučí, jak připravit dokonale krémové fazole s příjemně nakyslou chutí a voňavou bazalkou. Je to cenově dostupné, syté jídlo, které zvládne uvařit i začátečník. Navíc potřebujete jen pár základních surovin, které běžně najdete doma v kuchyni.
Fazole necháme namočené přes noc v litru vody a poté scedíme.
Cibuli nakrájíme na menší kousky a restujeme na oleji zhruba 5 minut.
Přidáme scezené fazole, zhruba 1 litr vody a bujón. Fazole vaříme 30 minut.
Mouku rozmícháme v troše vody a vlijeme ji k fazolím. Poté za stálého míchání vaříme dalších 15 minut.
Hotové fazole ochutíme octem, osolíme, opeříme a přidáme čerstvou nasekanou bazalku.
Líbil se vám recept Fazole na kyselo? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.