1/0
Toužíte po pokrmu, který vás nejen zahřeje, ale také uchvátí svou jedinečnou chutí? Vyzkoušejte husí rámen, kde se setkává voňavý vývar z husích kostí s lahodnými nudlemi a kouskem pečeného masa. Tento pokrm dokazuje, že i českou husu můžeme využít v asijské kuchyni. Výchozí kombinace chutí vás přesvědčí, že dokáže husa dostat nový rozměr. Ideální pro ty, kdo hledají harmonii mezi tradiční a exotickou kuchyní.
Předehřejte troubu na 200 °C a husí kosti vložte do trouby na přibližně 30 minut, aby se krásně opekly.
Opečené kosti přeneste do velkého hrnce, přidejte zeleninu, zázvor a česnek. Poté celé zalijte vodou.
Na mírném plameni vařte alespoň 2 hodiny. Poté vývar přeceďte a přidejte sójovou omáčku, miso pastu a sezamový olej, aby se chutě spojily.
Uvařte nudle dle návodu na obalu. Na pánvi orestujte trhané husí maso (může být stehno nebo klidně i jiná část) pro dosažení křupavého efektu.
Ve velkých miskách sestavte jídlo: nejprve vložte nudle, pak přidejte maso a vše přelijte horkým vývarem.
Na závěr rozmístěte na vrchol misky půlky vajec, sezam, nakrájenou jarní cibulku, chilli a proužek nori řasy dle chuti.
Líbil se vám recept Husí rámen? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.