1/0
Tradiční norimberské perníčky jsou cukroví, které se pyšní svou vůní a jemností. Žitná mouka dodává pečivu jedinečnou strukturu a při pečení se krásně nafouknou. Perfektní pro okamžité mlsání i jako delikatesa, kterou nebudete péct naposled.
V rendlíku zahřejte 125 ml vody spolu s medem, cukrem a kořením. Přidejte mouku, mleté mandle a kandovanou citrusovou kůru. Promíchejte do jednotné hmoty.
Druhý den do směsi přidejte žloutek a sodu, důkladně promíchejte a vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku 1 cm.
Vykrájejte tvary o průměru asi 8 cm a nechte hodinu odležet na plechu s pečicím papírem.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 minut.
Na polevu smíchejte moučkový cukr, bílek a citronovou šťávu do hladké konzistence, která pomalu kape ze lžíce.
Naplněný cukrářský sáček použijte k ozdobení perníčků polevou, nebo je jemně potřete na celou pohledovou část.
Líbil se vám recept Norimberské perníčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.