1/0
Rýžová kaše není jen obyčejné jídlo – její historie sahá hluboko do minulosti. Už naše prababičky ji vařily jako cenově dostupný a výživný pokrm. Dnes ji však můžeme udělat trošku jinak - stačí přidat čerstvé jahody, zakysanou smetanu a špetku čokolády. Výsledek? Dokonalá sladká souhra chutí, která vás okouzlí. Navíc je příprava tak jednoduchá, že ji zvládne i úplný začátečník!
Rýži důkladně propláchněte a vložte do hrnce s máslem a solí, zalijte vodou. Vařte na mírném ohni, dokud nezměkne. Doplňujte vodu dle potřeby.
Jakmile rýže změkne, vmíchejte mléko a vanilkový cukr. Vařte ještě 5 minut za stálého míchání, dokud kaše není krémová.
Připravte jahodovou omáčku: jahody povařte s krupicovým cukrem, dokud se nerozvaří.
Kaši servírujte s jahodovou omáčkou, čokoládou, rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.
Líbil se vám recept Rýžová kaše s jahodami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.