1/0
Pavlova, kterou zdobí nadýchaný sněhový korpus, jemný vanilkový krém a osvěžující exotické ovoce, představuje dezert, který je dokonalý. Ačkoli se to může zdát složité, s trochou trpělivosti to zvládne i začátečník. Tato australsko-novozélandská specialita vás oslní svou lehkostí a svěžestí. Ananas a maracuja jí dodávají letní nádech, ale přizpůsobit ji můžete i jiným ovocem, jako jsou jahody či maliny. Ideální pro ty, kdo hledají něco víc než klasický koláč.
Předehřejte troubu na 130 °C. Na pečicí papír si předkreslete čtyři kruhy o průměru 8–10 cm a otočte papír.
V misce vyšlehejte bílky do tuhého sněhu. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud nebude směs lesklá a pevná.
Přimíchejte kukuřičný škrob a citronovou šťávu. Jemně zamíchejte.
Sníh rozdělte na připravené kruhy a udělejte uprostřed důlek.
Pečte 55 až 60 minut až do křupavosti a sucha spodní strany. Vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechte vychladnout.
Vyšlehejte crème fraîche s cukrem a vanilkou do krému. V jiné misce smíchejte nakrájený ananas s dužinou z maracuji.
Na vychladlé pusinky naneste krém, ozdobte ovocem a případně lístky máty. Podávejte ihned.
Líbil se vám recept Pavlova s vanilkovým krémem a tropickým ovocem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.