Katův šleh

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 80 Kč
Redakce Kupi.cz
3. listopadu 2023
Katův šleh servírovaný v bílém talíři. Ilustrační foto: Radko Voleman / Shutterstock.com

Katův šleh neboli kaťák je pikantní masová směs připravovaná nejčastěji s vepřovým nebo kuřecím masem. Nejvíce oblíbený byl během devadesátých let, kdy jste na něj mohli narazit v téměř každé české restauraci. Připravte si toto retro jídlo doma a zavzpomínejte na divoké devadesátky spolu s námi.

Recept katův šleh vás vyjde na 20 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 80 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 80 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran orestujeme dozlatova.

  • 2

    Do pánve přidáme olej a orestujeme cibuli a papriku nakrájenou na proužky. Vmícháme na plátky nakrájené kyselé okurky, feferonky, rajčatový protlak a česnek.

  • 3

    Přidáme worcestrovou omáčku, zalijeme hrnkem vody a 20–30 minut podusíme doměkka.

  • 4

    Katův šleh můžeme podávat v podstatě s čímkoliv. S pečenými brambory, hranolkami, bramboráky, ale také třeba s rýží.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také další oblíbené retro jídlo z devadesátek, a to kuře s broskví.

Líbil se vám recept Katův šleh? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.