1/0
Představte si, že mléko není určené jen k pití, ale dá se i usmažit! Tento netypický dezert vás okouzlí svou jemností a křupavým povrchem. Smažené mléko je sladká lahůdka pocházející ze Španělska, která si postupně získává srdce gurmánů po celém světě. Ať už plánujete netradiční moučník na rodinnou oslavu, nebo si jen chcete osladit odpoledne, s tímto receptem určitě neuděláte chybu.
Do hrnce nalijte polovinu celkového množství mléka. Přidejte skořici, vanilkový extrakt a krystalový cukr. Směs zahřívejte, dokud nezačne vřít, a zároveň míchejte, aby se cukr zcela rozpustil.
Do druhé poloviny mléka nasypte jemný škrob. Důkladně promíchejte, aby v tekutině nezůstaly žádné hrudky a vlijte za stálého míchání do hrnce s první polovinou mléka.
Hotový krém přelijte do lehce olejem vymazané formy o rozměru cca 30 × 20 cm. Povrch uhlaďte stěrkou, přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice minimálně na 4 hodiny, aby dobře ztuhl.
Ztuhlý krém nakrájejte na menší kostky. Každou kostičku obalte nejprve v hladké mouce a poté v rozšlehaném vejci.
Na pánvi rozehřejte větší množství oleje. Kostky smažte z obou stran dozlatova.
Usmažené kousky nechte okapat na papírové utěrce. Ještě teplé obalte ve směsi skořicového a vanilkového cukru. Podávejte buď teplé, nebo vychladlé dle chuti.
Líbil se vám recept Smažené mléko v trojobalu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.