1/0
Chalupářská sekaná patří mezi známá jídla naší kuchyně. Každá domácnost ji připravuje trochu jinak a objevují se i snahy vylepšit chuť sekané použitím netradičních ingrediencí. My si uděláme klasiku – chalupářskou sekanou, vylepšenou jen o plátky slaniny. Chutná naprosto božsky i s krajícem chleba a nakládanými okurky. Pojďte si ji uvařit s námi!
Cibuli nakrájejte nadrobno a utřete česnek.
V míse smíchejte maso s cibulí, česnekem, jedním celým vejcem a jedním žloutkem. Přidejte nasekanou petrželku a osolte. Přidejte strouhanku podle potřeby, směs musí držet pohromadě. Nechte chvíli odpočinout.
Na dno pekáče naskládejte plátky slaniny. Vytvarujte ze směsi sekanou a položte ji na slaninu. Sekanou potřete bílkem a naskládejte na ni plátky slaniny.
Podlijte trochou vody a pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi hodinu. Podávejte s chlebem a hořčicí.
Líbil se vám recept Chalupářská sekaná? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.