Houbové rizoto podle Emanuela Ridiho

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 100 Kč
Redakce Kupi.cz
23. května
Houbové rizoto servírované v bílém hlubokém talíři. Ilustrační foto: Martin Rettenberger / Shutterstock.com

Rizoto u nás patří mezi velmi oblíbená jídla. Je rychlé na přípravu a můžete do něj dát cokoliv. Rizoto se řadí mezi italská národní jídla a jeho příprava má svá pravidla. Nejdůležitějším z nich je správný výběr rýže. Do pravého italského rizota se totiž hodí jen pár druhů. Výborný přehled o tom má známý italský kuchař Emanuel Ridi. A právě podle jeho receptu si připravíme italské rizoto s houbami!

Recept houbové rizoto podle Emanuela Ridiho vás vyjde na 25 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 100 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 100 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Sušené houby namočte do misky s horkou vodou. Cibulku nakrájejte nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozehřejte máslo s olejem a orestujte na něm cibulku. Přidejte do pánve rýži carnaroli, promíchejte s cibulkou a podlijte naběračkou horkého zeleninového vývaru.

  • 3

    Poté do pánve přidejte houby a vše zalijte bílým vínem. Vařte za stálého míchání. Až je víno odpařené, přilejte další vývar. Stále míchejte. Jakmile se vývar odpaří, přilijte do rizota další. Tento postup opakujte až do změknutí rýže.

  • 4

    Do hotového rizota přidejte plátek másla, nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud z rizota není lahodný krém. Na závěr ozdobte sekanou petrželkou a podávejte.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Houbové rizoto podle Emanuela Ridiho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.