Plněná sekaná pečeně s vejci

Čas přípravy: 2 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 250 Kč
Redakce Kupi.cz
18. července 2023
Jeden plátek sekané s vejci servírován spolu s mladými brambory a plátkem slaniny na bílém talíři, na dřevěném stole Lamart.cz

Plněná sekaná pečeně s vejci je rychlý a výborný oběd. Sekanou milují jak děti, tak i dospělí. Vychutnáte si ji nejlépe s vařenými novými bramborami nebo za studena s domácím čerstvým chlebem, kyselými okurkami, případně i s vychlazeným pivem.

Recept plněná sekaná pečeně s vejci vás vyjde na 25 Kč za 1 porci. 10 porcí připravíte za 250 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 250 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Housku pokrájejte a dejte do velké mísy. Zalijte ji mlékem a rozmělněte.

  • 2

    Do mísy přidejte směs mletých mas, olej, vejce, sůl a koření. Vypracujte vláčnou směs, kterou ještě zvlhčete vývarem a rumem (případně bílým vínem). Směs pořádně propracujte rukama.

  • 3

    Troubu si zapněte na 180 °C. Formu na chleba nebo biskupský chlebíček vyložte plátky anglické slaniny tak, abyste byli schopni jimi sekanou nahoře posléze překrýt.

  • 4

    Do formy vložte polovinu masové směsi a na ni položte do řady vejce. Zakryjte druhou polovinu směsi, přeložte plátky slaniny.

  • 5

    Formu postavte do pekáčku. Do poloviny výšky formy nalijte horkou vodu a pečte ve vodní lázní na 180 °C asi 1,5 hod.

Zajímavé tipy

Sekanou můžete vytvarovat také jako válec nebo šišku, obalit slaninou, případně převázat a péct rovněž ve vodní lázni ve formě.

Líbil se vám recept Plněná sekaná pečeně s vejci? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.