Květákový řízek

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 40 Kč
Redakce Kupi.cz
16. září 2022
Květákový řízek naservírovaný na talíři Kupi.cz

Obalované růžičky květáku zná každý, v tomto je vhodný pouze ten kus, který má své růžičky pevně u sebe videoreceptu vám nicméně prozradíme, jak si připravit klasický řízek – ovšem bez masa. Až ho však budete také zkoušet, držte se hesla „dvakrát měř a jednou řež“. Jinak by se vám totiž mohlo stát, že vás celý květák vyjde sotva na jednu porci.

Recept květákový řízek vás vyjde na 10 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 40 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 40 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistěte a odstraňte přebytečné listy z hlávky.
  • 2
    Podívejte se, kde má stonek a od něj začněte ideálně krájet hlávku podélně na plátky. Ty následně 10 minut povařte.
  • 3
    Pokud se vám některé růžičky rozpadnou, nevadí – dejte je bokem a připravte z nich třeba polévku.
  • 4
    Květákové řízky obalujte v klasickém trojobalu, tedy v pořadí mouka, vejce, strouhanka.
  • 5
    Následně obalené plátky osmažte z obou stran dozlatova na vysoké vrstvě oleje.
  • 6
    Podávejte s vařeným bramborem, tatarkou a zasypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou.
Zajímavé tipy
  • Vhodný je takový květák, který má růžičky pevně u sebe.

Líbil se vám recept Květákový řízek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.