1/0
Cuketa je často podceňovaná zelenina, ale opak je pravdou. Díky ní si můžete připravit nejen pestrá jídla, ale i sladké a nadýchané moučníky jako třeba cuketový perník. Tento recept je velmi jednoduchý a výsledek potěší - perník je měkký, vláčný a lehký, takže se skvěle hodí ke kávičce nebo jako dezert po jídle.
Cuketu nastrouhejte na jemno a všechny ingredience smíchejte do hladkého perníkového těsta.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 20 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu perníku nevychází suchá.
Můžete hotový perník potřít marmeládou, pokapat čokoládovou polevou nebo jen ozdobit polevou podle vkusu. Rychlé a levné sladké potěšení je na světě!
Líbil se vám recept Hrnkový cuketový perník? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.