Hrnkový cuketový perník

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 36 Kč
Redakce Kupi.cz
2. července
Na kostky nakrájený cuketový perník, naskládaný na sobě, posypaný moučkovým cukrem, na bílém kulatém talíři. Ilustrační foto: Nikilev / Shutterstock.com

Cuketa je často podceňovaná zelenina, ale opak je pravdou. Díky ní si můžete připravit nejen pestrá jídla, ale i sladké a nadýchané moučníky jako třeba cuketový perník. Tento recept je velmi jednoduchý a výsledek potěší - perník je měkký, vláčný a lehký, takže se skvěle hodí ke kávičce nebo jako dezert po jídle.

Recept hrnkový cuketový perník vás vyjde na 2 Kč za 1 porci. 18 porcí připravíte za 36 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 36 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Cuketu nastrouhejte na jemno a všechny ingredience smíchejte do hladkého perníkového těsta.

  • 2

    Předehřejte troubu na 180 °C.

  • 3

    Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 20 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu perníku nevychází suchá.

  • 4

    Můžete hotový perník potřít marmeládou, pokapat čokoládovou polevou nebo jen ozdobit polevou podle vkusu. Rychlé a levné sladké potěšení je na světě!

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Hrnkový cuketový perník? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.