1/0
Tento recept představuje jednoduchou, rychlou a velmi chutnou omáčku bez masa, kterou lze snadno připravit i ve veganské verzi. Skvělá volba, když potřebujete rychle nasytit hladové krky, aniž byste měli plnou lednici nebo čas spekulovat nad složitými jídly. Děti ji navíc budou milovat!
Mrkev očistěte a nakrájejte na kousky. Vložte ji do širokého hrnce nebo hluboké pánve s máslem, přidejte nakrájenou cibuli a restujte zvolna asi 10 minut, dokud mrkev nezačne karamelizovat a hnědnout. Na závěr můžete přidat lžičku cukru pro sladkost.
Ke konci restování přidejte na tenké plátky nasekaný česnek. Po přibližně dvou minutách přidejte rajčatový protlak, vývar a nasekaný rozmarýn. Zakryjte poklicí a pomalu duste, dokud mrkev nezměkne.
Když je mrkev dokonale měkká, rozmixujte ji dohladka pomocí tyčového mixéru. Omáčku okořeňte pepřem a dochuťte worcesterskou omáčkou. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, slijte a zhruba 70 ml vody z těstovin přidejte do omáčky pro řidší konzistenci.
Těstoviny smíchejte s omáčkou a podávejte s hoblinkami parmazánu a čerstvou majoránkou. Každou porci posypeme čerstvě mletým pepřem.
Líbil se vám recept Krémová mrkvová omáčka na těstoviny? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.