Pečený králík

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
30. ledna 2023
Čtyři kousky pečeného králíka v nerezovém pekáčku, zdobené čerstvými bylinkami. Ilustrační foto: Dani Vincek / Shutterstock.com

Pečený králík patří k tradičním pochoutkám české kuchyně a je možné jej připravit na mnoho způsobů. Králičí maso se řadí mezi nejcennější bílá masa, obsahuje jen velmi málo cholesterolu a mnoho bílkovin. Objevte jeho přednosti a připravte si jej s námi pečeného, je to snadné.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Králíka naporcujte, důkladně zbavte všech nečistot, osolte, prošpikujte a dejte do pekáče.

  • 2

    Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a posypejte kmínem.

  • 3

    Můžete přidat trochu másla a podlijte vodou.

  • 4

    Pečte při 200 °C nejprve zakryté cca 90 minut, poté dalších 30 minut dopékejte odkryté a v případě potřeby podlijte další vodou.

Zajímavé tipy

Podávejte ideálně s vařeným bramborem, případně bramborovou kaší.

Líbil se vám recept Pečený králík? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.