1/0
Pečené sladké ravioli s lahodnou kaštanovou náplní a nádechem amaretta jsou perfektním dezertem, který propojuje italskou karnevalovou tradici s uměním domácího pečení. Jemné těsto, sladká náplň a jemná mandlová chuť tvoří dokonalou chuťovou harmonii, která potěší každého milovníka pečených pochutin.
Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Přidejte cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a vejce.
Rukama či mixérem vytvořte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici min. 30 minut odpočívat.
Připravte náplň smícháním kaštanového pyré, amaretta, kakaa, medu a smetany do hladkého krému. Je-li náplň příliš hustá, přidejte více smetany.
Těsto rozválejte na pomoučené ploše, tloušťka cca 3 mm. Vykrojte kolečka cca 7 cm v průměru.
Na polovinu koleček dejte lžičku náplně, okraje lehce potřete vodou či vejcem a přikryjte druhým kolečkem. Okraje přitiskněte vidličkou.
Naskládejte ravioli na pečicím papírem vyskládaný plech. Pečte v troubě na 180 °C 15–18 minut do zlatova.
Nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem. Nejchutnější jsou teplé.
Líbil se vám recept Pečené sladké ravioli s kaštanovou náplní a amarettem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.