Vaječný likér podle Ivety Fabešové

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 132 Kč
Redakce Kupi.cz
13. listopadu 2023
Vaječný likér ve dvou sklenicích na vánočním stole Kupi.cz

Vaječný likér podle Ivety Fabešové je naprosto exkluzivní záležitost. Tato dobrota je u nás již tradičně spojována s Vánocemi a nesmí proto na svátečním stole chybět. Připravte si vaječňák letos podle receptu od Ivety Fabešové a vychutnejte si jej společně se svými nejbližšími.

Recept vaječný likér podle ivety fabešové vás vyjde na 33 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 132 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 132 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    V tomto receptu se neobejdete bez cukrářského teploměru k měření správné teploty. Ve větším hrnci smíchejte smetanu, žloutky, kondenzované mléko a semínka z vanilkového lusku.

  • 2
    Nemusíte se bát po vydlabání semínek dát do hrnce i slupku vanilkového lusku – nic tím nepokazíte a vanilkové aroma se ještě zvýrazní.
  • 3

    Směs v hrnci za stálého míchání metličkou zahřejte na 85 °C, což je teplota pasterizace.

  • 4

    Po dosažení 85 °C hrnec odstavte a nechejte vychladnout.

  • 5
    Nikdy nelijte alkoholické přísady do ještě horké směsi, protože by se vám z nich všechen alkohol odpařil.
  • 6

    Jakmile bude mít směs kolem 40 °C, můžete přidat rum a vaječný likér promíchat.

  • 7
    Zcela vychladlý vaječný likér přelijte do lahví s uzávěrem a dejte do lednice dochladit.
Zajímavé tipy

Pokud budete dělat menší množství likéru, je dobré připravovat ho ve vodní lázni.

Líbil se vám recept Vaječný likér podle Ivety Fabešové? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.