Veganský crumble s vanilkovým krémem

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Střední
Cena: 160 Kč
Redakce Kupi.cz
4. dubna
 Veganský crumble s vanilkovým krémem, servírovaný na bílém, kulatém talíři, vedle kterého je položená kulatá zapékací miska s odebraným kouskem a lžící. Ilustrační foto: Nata Bene / Shutterstock.com

Veganský crumble s vanilkovým krémem je lahodný a jednoduchý dezert, který potěší svou křupavou drobenkou a voňavou ovocnou náplní. Kombinace jablek, sušeného ovoce a jemného vanilkového krému dodává dezertu bohatou chuť. Díky rostlinným surovinám je lehký a vhodný pro každého.

Recept veganský crumble s vanilkovým krémem vás vyjde na 40 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 160 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 160 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Oloupejte a nakrájejte na kostky jablka, přidejte 30 gramů cukru, javorový sirup, brusinky, rozinky, promíchejte a dejte do formy na pečení.

  • 2

    Pšeničnou mouku, ovesné vločky, 30 gramů cukru, slunečnicový olej, prášek do pečiva a vodu smíchejte a dejte do formy s jablky, posypte plátky mandlí a pečte 20-30 min 180 °C.

  • 3

    Mandlové mléko, moučkový cukr, kukuřičný škrob a vanilku důkladně promíchejte a vařte do ztuhnutí asi 2-3 minuty.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Veganský crumble s vanilkovým krémem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.