Svíčková na smetaně

Čas přípravy: 3 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 280 Kč
Redakce Kupi.cz
16. června 2023
Svíčková na smetaně s houskovými knedlíky a brusinkami, servírovaná na bílém talíři Lamart.cz

Svíčková na smetaně je jedním z nejoblíbenějších pokrmů české kuchyně. Příprava se může zdát na první pohled trochu složitější, za tu fantastickou výslednou chuť to však stojí. Svíčková podávaná ideálně s karlovarským knedlíkem a brusinkami bude doslova slastí pro vaše chuťové pohárky.

Recept svíčková na smetaně vás vyjde na 70 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 280 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 280 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Kořenovou zeleninu a cibuli očistěte. Zeleninu nakrájejte na nudličky nebo nastrouhejte a restujte na oleji dozlatova, poté přidejte cibuli a restujte společně dohněda.

  • 2

    Posypejte polovinou cukru a nechte zkaramelizovat. Přidejte hořčici, důkladně zarestujte, zastříkněte octem a nechte zavařit. Poté zalijte vývarem, přidejte divoké koření a nechte vařit.

  • 3

    Hovězí maso našpikujte slaninou, osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran. Opečené maso vložte do zeleninového základu a společně duste pod poklicí doměkka.

  • 4

    Měkké maso vyjměte, základ zahustěte moukou rozmíchanou v mléce, dochuťte solí, cukrem a vymačkanou citronovou šťávou. Zjemněte smetanou, máslem a přes cedník propasírujte, abyste do omáčky dostali i rozvařenou zeleninu.

  • 5

    Do hotové omáčky přimíchejte nastrouhanou citronovou kůru a nakonec ještě společně provařte.

  • 6

    Podávejte ideálně s karlovarským knedlíkem a brusinkami.

Líbil se vám recept Svíčková na smetaně? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.