1/0
Linecké margaretky patří mezi nejoblíbenější cukroví, které určitě stojí za vyzkoušení. Tento recept kombinuje křehkost lineckého těsta s třeným těstem a lahodnou marmeládou. Margaretky jsou známé svou jemností, která se rozpouští na jazyku a potěší každého, kdo je ochutná.
Smíchejte mouku a cukr, přidejte citronovou kůru.
Kousky změklého másla zapracujte do drobenky a smíchejte s žloutkem a rumem, dokud nevznikne hladké těsto.
Zabalte do fólie a nechte v chladu odpočívat alespoň 2 hodiny.
Nastavte troubu na 180 °C. Plechy pokryjte pečicím papírem.
Vyválejte vychlazené těsto na tloušťku 3 mm na pomoučené ploše a vykrájejte kolečka o průměru 5 až 6 cm.
Dejte je na plech s pečicím papírem a pečte asi 5 minut.
Všechny ingredience nechte odstát na pokojovou teplotu. Prosejte mouku a mírně ji zahřejte (třeba na topení).
Cukr s máslem vyšlehejte do světlé směsi, přidejte žloutky, vanilkový extrakt, citronovou kůru a po částech zapracujte mouku se solí.
Cukrářským sáčkem naneste třené těsto kolem lineckých koleček do tvaru věnečků
Pečte je 10 až 12 minut, dokud nezezlátnou. Nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.
Džem trochu zahřejte, naneste lžičkou do středů věnečků a nechte zaschnout. Hotové margaretky uchovávejte v chladničce.
Líbil se vám recept Linecké margaretky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.