Fusilli della Basilicata podle Emanuela Ridiho

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 136 Kč
Redakce Kupi.cz
13. června
Fusilli della Basilicata na bílém talíři Ilustrační foto: A_Lein / Shutterstock.com

Fusilli della Basilicata podle Emanuela Ridiho jsou oblíbenou rychlovkou k obědu nebo k večeři. Připravíme si je podle známého italského kuchaře, který do nich přidává klobásu a houby. Jeho fusilli z Basilicaty si zamilujete. Tak pojďme na to!

Recept fusilli della Basilicata podle Emanuela Ridiho vás vyjde na 34 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 136 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 136 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Slaninu nakrájejte na nudličky, houby nakrájejte na čtvrtky a ve velké pánvi orestujte slaninu na olivovém oleji společně s houbami. Klobásu (nejlépe paprikovou) rozmělněte a přidejte do pánve s celým stroužkem česneku. Česnek po chvíli vyndejte.

  • 2

    Vše v pánvi osolte a podlijte 100 ml červeného vína. Přidejte nahrubo nasekanou petrželku a kůru z citronu.

  • 3

    Těstoviny uvařte ve vroucí vodě podle návodu a přihoďte je ke směsi do pánve. Společně restujte asi 1 minutu, než se propojí chutě. Přilejte trochu vody z těstovin, zakápněte olivovým olejem a přidejte nastrouhaný sýr pecorino.

  • 4

    Těstoviny servírujte posypané strouhaným sýrem.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte si také připravit rychlý těstovinový salát nebo s modrým sýrem a ořechy.

Líbil se vám recept Fusilli della Basilicata podle Emanuela Ridiho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.