1/0
Meruňkový tříbarevný koláč je skvělým dezertem, který nejenže vypadá atraktivně, ale také výborně chutná a hodí se jako ideální doplněk ke kávě či čaji. Díky tvarohu, kakau a ovoci je koláč krásně vláčný, pevný a udržuje si svůj tvar. Díky svému atraktivnímu vzhledu okouzlí na každé akci, ať už přivítáte hosty, nebo si jen chcete vychutnat něco mimořádného.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Připravte tmavé těsto: Ušlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce, mléko a dobře promíchejte. V jiné misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a přidejte sůl. Sypkou směs zapracujte do máslového základu. Pokud je těsto příliš hutné, přidejte ještě trochu mléka. Těsto rozetřete na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.
V míse smíchejte všechny suroviny na tvarohovou náplň a rovnoměrně rozetřete na tmavé těsto. Poklaďte okapanými meruňkami.
Ušlehejte vejce s cukrem do pěny a poté pomalu přilijte olej a vodu. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí a opatrně zapracujte do vaječné směsi. Těsto nalijte navrch, jemně uhlaďte a pečte asi 60 minut dozlatova.
Líbil se vám recept Meruňkový tříbarevný koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.