Staročeská couračka

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 52 Kč
Redakce Kupi.cz
6. listopadu

Couračka je jednou z tradičních českých polévek, oblíbených zejména pro svou jednoduchost a možnost využít surovin, které máte po ruce. Původně se vařila z brambor, kysaného zelí a mouky na zahuštění, a často se přidával i špek nebo klobása. Tato verze si zachovává typickou chuť díky kysanému zelí, ale je zcela vegetariánská, což jí dodává lehkost a uspokojí i ty, kteří se vyhýbají živočišným produktům. Couračka tak nabízí výbornou volbu pro chutný a rychlý oběd či večeři.

Recept staročeská couračka vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 52 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 52 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kousky a vařte je ve vodě s kmínem. Po uvaření vodu ponechte.

  • 2

    Na pánvi orestujte veganské párečky a dejte je stranou.

  • 3

    Na další pánvi připravte jíšku z řepkového oleje a špaldové mouky.

  • 4

    K této směsi přidejte kysané zelí, vařené brambory s vodou, bobkové listy, sladkou papriku a pepř, poté chvilku povařte.

  • 5

    Na závěr přidejte orestované párečky a sójovou smetanu. Krátce provařte a podávejte.

Zajímavé tipy
  • Pokud netrváte na veganské variantě, můžete veganské maso nahradit špekem a sójovou smetanu klasickou smetanou.
  • Vyzkoušejte také vegetariánský boršč podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Staročeská couračka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.