1/0
Tento dezert inspirovaný Aperol Spritzem vám přináší osvěžení přímo do vaší skleničky. S vrstvenými piškoty, nadýchaným ricottovým krémem a oranžovým želé, to budete cítit jako na letním večeru v Itálii. Dužina mučenky a plátky pomeranče dodají exotický nádech, který vás okouzlí svojí neobvyklou kombinací chutí. Příprava dezertu je sice náročnější, ale výsledek stojí za to – potěší nejen jazyk, ale také oko.
Do malé misky nasypte agar, zalijte 100 ml Aperolu a nechte nabobtnat.
Agar s Aperolem přelijte do hrnce, přidejte zbylý Aperol a prosecco. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.
Tekutinu nalijte do skleněné mísy nebo jednotlivých pohárů a nechte ztuhnout 3 hodiny v lednici.
Ušlehejte smetanu. Ricottu smíchejte s cukrem, kůrou a šťávou z pomeranče, poté opatrně vmíchejte šlehačku.
Na želé vrstvu uspořádejte piškoty, naneste ricottový krém, pokračujte dalšími piškoty a zbytkem krému.
Ozdobte dužinou mučenky, plátky pomerančů a lístky máty. Nechte 30 minut před podáváním vychladit.
Líbil se vám recept Aperol Spritz dezert do skleničky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.