Aperol Spritz dezert do skleničky

Čas přípravy: 3 hod 25 min
Obtížnost: Střední
Cena: 212 Kč
Redakce Kupi.cz
8. září
Aperol Spritz dezert ve skleničkách, zdobené maracujou, pomerančem a lístky máty. Kupi.cz

Tento dezert inspirovaný Aperol Spritzem vám přináší osvěžení přímo do vaší skleničky. S vrstvenými piškoty, nadýchaným ricottovým krémem a oranžovým želé, to budete cítit jako na letním večeru v Itálii. Dužina mučenky a plátky pomeranče dodají exotický nádech, který vás okouzlí svojí neobvyklou kombinací chutí. Příprava dezertu je sice náročnější, ale výsledek stojí za to – potěší nejen jazyk, ale také oko.

Recept aperol Spritz dezert do skleničky vás vyjde na 53 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 212 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 212 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Do malé misky nasypte agar, zalijte 100 ml Aperolu a nechte nabobtnat.


  • 2

    Agar s Aperolem přelijte do hrnce, přidejte zbylý Aperol a prosecco. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.


  • 3

    Tekutinu nalijte do skleněné mísy nebo jednotlivých pohárů a nechte ztuhnout 3 hodiny v lednici.


  • 4

    Ušlehejte smetanu. Ricottu smíchejte s cukrem, kůrou a šťávou z pomeranče, poté opatrně vmíchejte šlehačku.


  • 5

    Na želé vrstvu uspořádejte piškoty, naneste ricottový krém, pokračujte dalšími piškoty a zbytkem krému.


  • 6

    Ozdobte dužinou mučenky, plátky pomerančů a lístky máty. Nechte 30 minut před podáváním vychladit.

Zajímavé tipy
  • Pokud toužíte po intenzivnější chuti, pokapejte piškoty směsí Aperolu a pomerančové šťávy.
  • Pro nadýchanější krém přidávejte šlehačku po částech a míchejte jemnými pohyby stěrkou.
  • Agar tuhne rychle při 40 °C, proto s ním pracujte svižně.
  • Vyzkoušejte také žemlovku ve skleničce podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Aperol Spritz dezert do skleničky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.