Vegetariánské špízy s tofu a kaki

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
15. října

Podzimní vaření nemusí být nutně o těžkých jídlech – zkuste vegetariánské špízy s tofu a kaki. Tato kombinace vás okouzlí svou lehkostí a harmonií chutí. Kaki přináší sladkost, tofu jemnost a paprika křupavost. Ideální volba na večery, kdy toužíte po hřejivé, a přesto lehké večeři. Recept je jednoduchý a rychlý, a přesto zvláštní touhou přinášet útulnost domácí kuchyně.

Ingredience

Recept

  • 1

    Kaki omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti tofu.

  • 2

    Tofu osušte a nakrájejte na kostky. Natural tofu marinujte v sójové omáčce, olivovém oleji a medu cca. 10 minut.

  • 3

    Papriku očistěte a nakrájejte na stejné kousky. Střídavě napichujte tofu, kaki a papriku na špejle.

  • 4

    Gril nebo troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

  • 5

    Špízy vložte na plech či gril a potřete marinádou. Pečte 10–12 minut a jednou obraťte.

  • 6

    Hotové špízy posypte sezamovými semínky a podávejte teplé se sójovou omáčkou.

Zajímavé tipy
  • Chcete-li, aby tofu mělo výraznější chuť, zvolte uzené tofu.
  • Přidáním několika kapek sezamového oleje nebo limetové šťávy do marinády zvýrazníte sladkost kaki.
  • Jakmile jsou špízy hotové, chutnají skvěle i vlažné s rýží nebo salátem z polníčku a ořechů.
  • Pokud nemáte gril, použijte troubu s grilem nebo nepřilnavou pánev.
  • Vyzkoušejte také perník z kaki podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Vegetariánské špízy s tofu a kaki? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.