1/0
Podzimní vaření nemusí být nutně o těžkých jídlech – zkuste vegetariánské špízy s tofu a kaki. Tato kombinace vás okouzlí svou lehkostí a harmonií chutí. Kaki přináší sladkost, tofu jemnost a paprika křupavost. Ideální volba na večery, kdy toužíte po hřejivé, a přesto lehké večeři. Recept je jednoduchý a rychlý, a přesto zvláštní touhou přinášet útulnost domácí kuchyně.
Kaki omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti tofu.
Tofu osušte a nakrájejte na kostky. Natural tofu marinujte v sójové omáčce, olivovém oleji a medu cca. 10 minut.
Papriku očistěte a nakrájejte na stejné kousky. Střídavě napichujte tofu, kaki a papriku na špejle.
Gril nebo troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Špízy vložte na plech či gril a potřete marinádou. Pečte 10–12 minut a jednou obraťte.
Hotové špízy posypte sezamovými semínky a podávejte teplé se sójovou omáčkou.
Líbil se vám recept Vegetariánské špízy s tofu a kaki? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.