Pečená štika na bramborách

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 472 Kč
Redakce Kupi.cz
21. listopadu 2023
Pečená okořeněná štika na bramborách v plechu, tmavé mramorové pozadí Ilustrační foto: tastyfood / Shutterstock.com

Pečená štika na bramborách s česnekem, pórkem a cibulí je vynikající lehké jídlo pro nevšední dny. Jemné bílé maso štiky v kombinaci s bramborami a zeleninou si zaručeně vychutnáte.

Recept pečená štika na bramborách vás vyjde na 118 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 472 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 472 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Štiku vykuchejte, zbavte šupin a opláchněte pod studenou tekoucí vodou. Osušte a po obou stranách několika šikmými řezy (ne moc hlubokými) tělo štiky nařízněte.

  • 2

    Sůl smíchejte s prolisovaným česnekem (3 stroužky). Česnekovou sůl pak vetřete z obou stran do štiky, poté i zevnitř.

  • 3

    Štiku opepřete a okořeňte kořením na ryby.

  • 4

    Rybu přendejte na plech pokapaný olejem. Tělo mírně rozevřete, štika by měla ležet na břichu. Pokapejte citronovou šťávou.

  • 5

    Na plech kolem ryby vyskládejte brambory nakrájené na osminky a promíchejte je s nakrájenou cibulí, pórkem pokrájeným na tenká kolečka a prolisovaným česnekem (2 stroužky). Osolte a opepřete.

  • 6

    Vše mírně podlijte vodou a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.

  • 7

    Poté podlijte smetanou a pečte dalších 10–15 minut.

Zajímavé tipy
  • Štiku můžete ještě před pečením poklást plátky anglické slaniny (100 g) a slaninu pokrájenou na kostičky přidat také k bramborám.
  • Vyzkoušejte si připravit také rybu v papilotě nebo pstruha po mlynářsku.

Líbil se vám recept Pečená štika na bramborách? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.