1/0
Ideální maso na grilování je vepřová kotleta. Chuť a šťavnatost dodá vepřové kotletě marinování. Grilovaná vepřová kotleta se hodí s opečenou cibulí, paprikou a grilovanými bramborami nebo ji podávejte třeba s hranolky a čerstvou zeleninou.
Vepřové kotlety omyjte a lehce naklepejte.
Osolte a opepřete.
Marinádu si připravte den před grilováním tak, že bílé víno promícháte s medem, sójovou omáčkou a olivovým olejem.
Přidejte hořčici, prolisovaný česnek a nasekanou zelenou petrželku (nebo jiné zelené bylinky).
Do této marinády naložte kotlety a nechejte odležet do druhého dne.
Naložené kotlety vyskládejte na gril.
Grilujte ho z obou stran dozlatova. Z každé strany 8 až 10 minut, podle síly plátku.
Líbil se vám recept Grilovaná vepřová kotleta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.