1/0
Vepřová pečeně ve slanině je skvělou volbou pro milovníky výrazných chutí. Spojení šťavnatého masa, slaniny a cibule vytváří lahodnou kombinaci, která potěší každého u stolu. Tento recept je jednoduchý na přípravu a zaručeně si ho oblíbíte pro jeho skvělou chuť a vůni!
Vepřovou pečeni nařízněte cca 1 cm po celé délce na té straně, kde je tuková vrstva.
Osolte, opepřete, zabalte do slaniny a omotejte nití.
Cibuli nakrájejte na větší kousky a poté ji osmažte na sádle dozlatova.
Do pekáčku (zapékací mísy) dejte na dno všechnu osmaženou cibuli, vrstvu tlustou aspoň 2 cm.
Na pánev od cibule přidejte trochu sádla, vložte maso a ze všech stran ho opečte (zatáhněte).
Poté maso položte do pekáčku na osmaženou cibuli, podlijte trochou vody.
Troubu si rozehřejte na 200 °C.
Vložte do trouby na cca 15 minut, poté troubu stáhněte na 120 °C a pečte cca 2,5 hodiny.
Hotovou vepřovou pečeni ve slanině můžete podávat například s bramborovou kaší.
Líbil se vám recept Vepřová pečeně ve slanině? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.