1/0
Pekingská polévka má skvělou sladkokyselou chuť a je oblíbená v mnoha asijských bistrech. Připravte si tento lahodný pokrm u vás doma! Přesvědčte se sami, jak je příjemně jednoduchá a rychlá na přípravu.
Cibuli oloupejte, opláchněte a nakrájejte na jemno. Zahřejte v hrnci 2 lžíce oleje a lehce orestujte cibuli. Přidejte rajčatový protlak a znovu krátce orestujte.
Přisypte mraženou zeleninu, vložte koření a zalijte vývarem (nebo přidejte bujon).
Přiveďte polévku k varu a vařte přibližně 10 minut.
Přidejte cukr, ocet a podle chuti osolte.
Vejce rozkvedlejte v hrníčku a vlijte je do polévky. Míchejte metličkou a vařte asi 1 minutu.
Na závěr přidejte do polévky škrob rozmíchaný ve vodě pro požadovanou hustotu, a vařte ještě minutu před vypnutím.
Líbil se vám recept Pekingská polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.