1/0
Za kvalitní pizzu dnes zaplatíte i v menším městě přibližně 200 Kč. Co kdybyste si ji ale mohli připravit kdykoliv sami doma – a možná dokonce chutnější? Takhle ji dělají kuchaři z italských restaurací. Ti nám prozradili, jaký druh mouky je nejvhodnější a jaké další faktory hrají zásadní roli při domácí přípravě autentické neapolské pizzy. Tak si ji pojďte vyzkoušet!
Smíchejte mouku, vodu, droždí a sůl a důkladně vypracujte hladké těsto.
Nechte těsto odpočívat při pokojové teplotě, dokud nenakyne. Poté ho rozdělte na jednotlivé porce.
Rozdělené porce těsta vložte na 24 hodin do lednice. Během této doby proběhne klíčová fáze fermentace.
Po vytažení z lednice nechte těsto zvolna ohřát na pokojovou teplotu.
Prsty vytvarujte těsto od středu směrem k okrajům do oválného tvaru. Snažte se vytlačit vzduch ke krajům, aby byly hezky nadýchané.
Na připravené těsto rozetřete rajčatovou passatu, přidejte kousky mozzarelly, plátky šunky a čerstvé lístky bazalky.
Pečte v domácí troubě na maximální teplotu (250–300 °C) přibližně 6–8 minut. Pokud máte pizza kámen, položte pizzu přímo na něj.
Po vytažení pizzu zakápněte kvalitním olivovým olejem a vychutnejte si domácí pizzu jako z pravé italské pizzerie!
Líbil se vám recept Šunková pizza? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.