Prdelačka

Čas přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
24. ledna
Prdelačka, servírovaná na bílém talíři Kupi.cz

Abyste si pochutnali na prdelačce, nemusíte doma pořádat zabijačku. Ovarový vývar i vepřovou krev seženete u řezníka. Tuhle zabijačkovou specialitu tak připravíte lusknutím prstu. Pak do ní stačí přimíchat kroupy a prdelačka je na světě. A nezapomeňte na česnek – ten dá polévce ten správný šmrnc.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Kroupy si uvaříme den předem.

  • 2

    Ovarový vývar přivedeme k varu a poté vaříme už jen na mírném ohni, aby vývar zůstal teplý.

  • 3

    Přecedíme si vepřovou krev a vmícháme ji do teplého vývaru. Vývar nesmí vřít, jinak se krev srazí. Mícháme alespoň 20 minut.

  • 4

    Na závěr přidáme do vývaru kroupy, rozmačkané stroužky česneku a majoránku. Polévku osolíme a opepříme až na talíři.

Zajímavé tipy
  • Do polévky ještě můžete přidat na sádle osmaženou cibulku.
  • Připravte si i další zabijačkové speciality, třeba domácí tlačenku nebo jitrnici.

Líbil se vám recept Prdelačka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat