Mechový dort z baby špenátu

Čas přípravy: 1 hod 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 156 Kč
Redakce Kupi.cz
8. dubna
Kousek mechového dortu servírovaný na bílém talíři Kupi.cz

Upečte si s námi svěží a nadýchaný mechový dort, který se stal hitem posledních let. Sytou zelenou barvu mu propůjčuje baby špenát, za lehkou chutí hledejte mascarpone a lučinu. Příprava je velmi jednoduchá, takže se do ní mohou směle pustit i začátečníci.

Recept mechový dort z baby špenátu vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 156 Kč.

Ingredience

Korpus

Krém

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 156 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

Korpus

  • 1

    Listy špenátu spařte asi na 30 sekund v horké vodě a ihned zchlaďte v ledové. Špenátové listy pak rozmixujte v mixéru a přidejte nastrouhanou kůru a šťávu z obou citronů.

  • 2

    Vajíčka a cukr vyšlehejte do pěny, přidejte olej, mouku a kypřicí prášek. Mixérem promíchejte a nakonec vmíchejte rozmixovaný špenát.

  • 3

    Připravte si dortovou formu o průměru max. 20 cm, vymažte ji máslem a vysypte polohrubou moukou.

  • 4

    Nalijte těsto do dortové formy a pečte na 170 °C asi 40–50 minut. Průběžně hlídejte a špejlí vyzkoušejte, jestli je prostřední část pořádně upečená. Povrch může klidně zhnědnout (odkrojí se).

Krém

  • 1

    Zatímco se bude korpus péct, připravte si krém. Smíchejte mascarpone s Lučinou a cukrem, přidejte vanilku a vyšlehejte do hladkého konzistence.

  • 2

    Korpus vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Pokud máte nějaké hnědší části, odkrojte je. Podélně odřízněte vrchní část, kterou rozdrobíte na „mech“. Následně zbylý korpus rozdělte podélně na tři části, vetřete mezi ně krém a navrstvěte je postupně na sebe.

  • 3

    Poslední vrstvu potřete krémem také a posypte připraveným nadrobeným „mechem“.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Mechový dort z baby špenátu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.