Pečené hrušky se skořicí a javorovým sirupem

Čas přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
24. října

Když venku začne padat listí a vzduch se ochladí, je čas na pečené hrušky. Jemně voňavé a karamelizované, připravené s minimem úsilí díky troubě. Tento jednoduchý dezert s javorovým sirupem a skořicí je perfektním doplňkem pomalého rána, sladké odměny po náročném dni nebo teplý dezert po večeři. Voní po podzimu a přináší pocit štěstí.

Ingredience

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech s pečicím papírem.

  • 2

    Hrušky omyjte, rozkrojte napůl a vydlabejte semínka a tvrdý střed. Odstraňte stopky.

  • 3

    Smíchejte v misce rozpuštěné máslo, javorový sirup, skořici, třtinový cukr a vanilkový extrakt do hladké směsi.

  • 4

    Hrušky položte řeznou stranou nahoru na plech a potřete je směsí. Otočte je a potřete i slupky.

  • 5

    Pečte asi 30 minut, dokud hrušky nezměknou a nezačnou se karamelizovat.

  • 6

    Podávejte teplé s kopečkem bílého jogurtu, posypané pekany a zakápnuté javorovým sirupem.

Zajímavé tipy
  • Pro výraznější chuť přidejte do skořicové směsi špetku muškátového oříšku nebo perníkového koření.
  • Jogurt můžete nahradit řeckým či kokosovým, podle preferované chuti a textury.
  • Křupavosti dosáhnete s karamelizovanými ořechy či granolou.
  • Zbylé hrušky můžete nakrájet do jogurtu nebo palačinek, uchovat v lednici vydrží dva dny.
  • Vyzkoušejte také rizoto s hruškami a kaštany podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Pečené hrušky se skořicí a javorovým sirupem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.