1/0
Když venku začne padat listí a vzduch se ochladí, je čas na pečené hrušky. Jemně voňavé a karamelizované, připravené s minimem úsilí díky troubě. Tento jednoduchý dezert s javorovým sirupem a skořicí je perfektním doplňkem pomalého rána, sladké odměny po náročném dni nebo teplý dezert po večeři. Voní po podzimu a přináší pocit štěstí.
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech s pečicím papírem.
Hrušky omyjte, rozkrojte napůl a vydlabejte semínka a tvrdý střed. Odstraňte stopky.
Smíchejte v misce rozpuštěné máslo, javorový sirup, skořici, třtinový cukr a vanilkový extrakt do hladké směsi.
Hrušky položte řeznou stranou nahoru na plech a potřete je směsí. Otočte je a potřete i slupky.
Pečte asi 30 minut, dokud hrušky nezměknou a nezačnou se karamelizovat.
Podávejte teplé s kopečkem bílého jogurtu, posypané pekany a zakápnuté javorovým sirupem.
Líbil se vám recept Pečené hrušky se skořicí a javorovým sirupem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.