Pečené langoše

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 24 Kč
Redakce Kupi.cz
20. června
Pečený langos natřený zakysanou smetanou a posypaný nastrouhaným sýrem, nakrájený na čtyři díly. Ilustrační foto: Mehes Daniel / Shutterstock.com

Vyzkoušejte přípravu tradičních langošů jinak – místo smažení je pečte v troubě! Tyto langoše jsou díky bramborám nejen vláčnější, ale také vydrží jemné a měkké i druhý den. Připravit je navíc zvládnou i začátečníci a nezahltí vaši kuchyň olejem. Pečená varianta je lehčí a přesto chutná. Skvělé jsou jako rychlá večeře nebo chutné pohoštění pro hosty.

Recept pečené langoše vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 24 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 24 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Začněte přípravou kvásku z poloviny vlažného mléka, cukru a droždí. Nechte ho vzejít.

  • 2

    Uvařte dvě brambory a nechte je vychladnout. Nastrouhejte je najemno, aby zůstaly langoše vláčné.

  • 3

    Smíchejte mouku s kváskem, nastrouhanými bramborami, olejem a solí. Přidejte zbytek mléka a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte mouku.

  • 4

    Přikryjte těsto a nechte ho hodinu kynout. Předehřejte troubu na 200 °C.

  • 5

    Vytvarujte z těsta placky a pečte je na plechu 15 minut, v polovině času je otočte.

Zajímavé tipy
  • Pokud máte raději langoše trošku křupavější, nechte je v troubě o pár minut déle.
  • Podávejte s oblíbenou česnekovou pomazánkou, strouhaným sýrem nebo zakysanou smetanou.
  • Vyzkoušejte také langoše ze zakysané smetany nebo mrkvové placky podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Pečené langoše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.