1/0
Vyzkoušejte přípravu tradičních langošů jinak – místo smažení je pečte v troubě! Tyto langoše jsou díky bramborám nejen vláčnější, ale také vydrží jemné a měkké i druhý den. Připravit je navíc zvládnou i začátečníci a nezahltí vaši kuchyň olejem. Pečená varianta je lehčí a přesto chutná. Skvělé jsou jako rychlá večeře nebo chutné pohoštění pro hosty.
Začněte přípravou kvásku z poloviny vlažného mléka, cukru a droždí. Nechte ho vzejít.
Uvařte dvě brambory a nechte je vychladnout. Nastrouhejte je najemno, aby zůstaly langoše vláčné.
Smíchejte mouku s kváskem, nastrouhanými bramborami, olejem a solí. Přidejte zbytek mléka a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte mouku.
Přikryjte těsto a nechte ho hodinu kynout. Předehřejte troubu na 200 °C.
Vytvarujte z těsta placky a pečte je na plechu 15 minut, v polovině času je otočte.
Líbil se vám recept Pečené langoše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.