1/0
Rebarborové chutney, které dokonale oživí nejen maso, ale i různé zeleninové pokrmy nebo sýry. V této verzi chutney kombinuje kyselost rebarbory a jablek se sladkostí sušeného ovoce a pikantního koření. Ideální způsob, jak uchovat rebarboru i na později.
Cibuli nakrájejte na kostičky a spolu s nastrouhaným zázvorem lehce osmažte na oleji. Zalijte vinným octem a vše povařte asi 5 minut, aby ocet ztratil ostrost.
Přidejte nakrájená jablka a sušené ovoce, stejně jako všechny ostatní ingredience kromě rebarbory. Vařte dalších 10 minut.
Do směsi nakonec přidejte nakrájenou rebarboru a citronovou kůru. Promíchejte a vařte dalších 10 minut nebo déle podle potřeby.
Hotové chutney dochuťte, přendejte do zavařovacích sklenic a vychlaďte v lednici. Podávejte k sýrům, masu nebo jako dip.
Líbil se vám recept Rebarborové chutney? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.