1/0
Chřest bývá díky své univerzálnosti součástí mnoha pokrmů, ať už sladkých či slaných. Tento recept na závin z listového těsta s rebarborou a chřestem je ideální na období jara, kdy sezóna chřestu vrcholí. Když ho připravíte, okouzlíte chutí každého, je suprový na sváteční stůl, piknik či jen tak jako dezert ke kávě. Kdykoliv ho uděláte, určitě si na něm pochutnáte!
Uvařte ve středním hrnci vodu, 50 g cukru a citronovou šťávu. Očistěte chřest a oloupejte spodní část, poté vařte do poloměkka asi 8 minut.
Mezitím rebarboru oloupejte, nakrájejte a opečte na másle 5 minut. Přidejte zbytek cukru, skořici a vanilkový cukr, smíchejte a nechte vychladnout.
Předehřejte troubu na 200 °C. Chřest nakrájejte na 1cm kousky a vmíchejte do rebarborové směsi.
Vyválejte listové těsto na pečicí papír (pokud již není přiložen) a rozprostřete přes něj chřest s rebarborou. Zaviňte závin a zakryjte konce dolů.
Přemístěte závin na plech, potřete vejcem a pečte 30 minut dozlatova.
Líbil se vám recept Závin z listového těsta s rebarborou a chřestem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.